ro   en
phone icon+373 22 211 781

Noutăți și Evenimente

separator


Curtea de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău și-a prezentat mecanismul de activitate

Evenimentul de prezentare a activităților s-a desfășurat sub patronajul AmCham Moldova

Chișinău, 1 martie 2017. În cadrul evenimentului, Comitetul de Conducere al Curții de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău de pe lângă AmCham Moldova a prezentat regulile de procedură arbitrală, normele privind taxele și cheltuielile arbitrale, precum și alte aspecte de funcționare a Curții de Arbitraj, în cadrul procesului de administrare a arbitrajului intern și internațional.

Regulile de Procedură Arbitrală au fost elaborate, având drept repere convențiile internaționale din domeniu și cadrul legislativ național, dar și ținându-se cont de cele mai bune practici internaționale, care se conțin în Regulile de Arbitraj UNCITRAL și ale Curții de Arbitraj din Stockholm, Curții de Arbitraj Internațional din Viena și a Curții de Arbitraj de la Paris.

O premieră pentru Moldova o constituie procedura „arbitrului de urgență”, cunoscută de altfel în jurisdicțiile mai avansate. Totodată, regulile arbitrale conțin norme privind procedura arbitrală accelerată, fapt ce permite justițiabililor soluționarea litigiilor în termeni restrânși.

Citiți comunicatul integral
 


separator