ro   en
phone icon+373 22 211 781

Noutăți și Evenimente

separator


CACIC anunță noii membri ai Comitetului de Conducere, aleși pentru 2018-2020

Conform statutului Curții de Arbitraj, Consiliul Director a ales noii membri ai Comitetului de Conducere a Curții de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău.
În calitate de Președinte al Curții de Arbitraj a fost reales Roger Gladei, avocat specializat în dreptul comercial, bănci și finanțe (Gladei & Partners) fiind și membru al Consiliului Director al AmCham Moldova, iar în calitate de Vicepreședinte - George Teodorescu, director regional – Moldova, România, Ucraina (Mixbook).

Alți membri care formează Comitetul de Conducere, sunt Bogdan Pleșuvescu (Victoriabank), Daniel Cobzac (Cobzac & Partners) și Sergiu Bivol (Vernon | David & Associates).

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău este o instituție permanentă de arbitraj, fără personalitate juridică, instituționalizată ca organ permanent pe lângă Asociația Patronală „Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham Moldova). Scopul Curții de Arbitraj este creșterea gradului de utilizare a arbitrajului intern și internațional, precum și a altor modalități alternative de soluționare a litigiilor, inclusiv a medierii.

Printre atribuțiile Curții de Arbitraj se numără: soluționarea litigiilor interne şi internaționale, comerciale şi de altă natură, prin arbitraj instituționalizat și ad-hoc, în condițiile prevăzute de actele legislative și normative în vigoare, tratatele internaționale la care Republica Moldova este parte, precum și îmbunătățirea cadrului de reglementare ce ține de desfășurarea arbitrajului. 


separator